Narenciye ürünleri sağlık açısından önemli ve vitamin değeri yüksek olan besin kaynaklarının başında gelir. Narenciye ürünlerinin hasattı sonrası toplanan ürünler kasalama, paketleme, ambalajlama yapılarak depolarda muhafaza edilir. Bu muhafaza ile depolanan ürünlerin ekonomik kayıp riski yüksektir. Biz Umut Teknik olarak bu riski Narenciye Soğuk Hava Deposu aracılığı ile ortadan kaldırıyoruz. Yani yatırımcılarımız ekonomisine değer katıyoruz.
Narenciye ürünleri nelerdir ve muhafaza ve tüketim detayları nelerdir?
Turunç, Portakal, Limon, Greyfurt, Mandalina, Kamkat, Misket limonu, Bergamot gibi narenciye ürünlerinin %50 lik kısmı yurt dışına ihraç edilmekte, diğer %50 lik kısım ise iç piyasada market, manav, toptancı ve endüstriyel alanlara yönlendirilerek tüketiciye ulaşmakta. Narenciye ürünleri direk tüketim haricinde endüstri tesislerine yönlendirilerek meyve suyu üretimi ile ekonomik değeri yükselmektedir.
Gerek direk tüketim gerekse endüstriyel alanlarda narenciye ürünlerinin soğuk zincire tabi tutulması gerekir. Ürünlerin tazeliğini, canlılığını dalından koparılmış gün gibi saklanması için en doğru işlem Narenciye Soğuk Hava Deposunda muhafaza edilmesidir. Bir Narinceye Soğuk Hava Deposu planlanırken ürünü ve saklama koşullarını eksiksiz analiz etmek gerekir. Bu analiz hem ürün kalitesini ve ekonomik değerini arttırır.
Narenciye Soğuk Hava Deposunda Ürünlerin Saklama Koşulları Nelerdir?
Ülkemizde yaygın olarak Soğuk Hava Deposunda saklanan ürünlerden bilgi vermek daha doğru olur.
Portakal Soğuk Hava Deposu;
Portakalın çeşidine bağlı olarak +5°C ile 8°C sıcaklık ve %85-90 nem ile 1 ile5 ay arasında Soğuk Hava Deposunda saklanabilir.
Limon Soğuk Hava Deposu;
Kasım ortaları sırasında hasat edilen limonların raf ömrü oldukça uzundur. Yeşil limonlar 10°C ila 14°C ve %85-90 nem dayalı 1 ile 5 ay, sarı limonlar 0° ila 5°C'de 2 ile 4 hafta Soğuk Hava Deposunda saklanabilir.
Mandalina Soğuk Hava Deposu;
Ülkemizde üretilen mandalinalar soğutma amaçlı depoya kaldırılmamıştır. Mandalinalar -2°C ila 2°C'de donar ve %75-80 nemde ve 5°C ila 10°C'de 1-1,5 aya kadar Soğuk Hava Deposunda saklanabilir.
Umut Teknik Endüstriyel Soğutma Sistemleri olarak yatırımcılarımıza hasat zamanından nakliye, üretimden endüstriyel üretime kadar tüm depolama süreçlerde uzman deneyimli ekiplerimiz ve projelerimiz ile destek ve hizmet vermekteyiz. Tüm projelerimiz anahtar teslim ve kullanmış olduğumuz markalar Avrupa standartlarını uygun ve belgelidir. Anahtar teslim projelerimiz garanti ve güvencemiz altındadır.
Narenciye Soğuk Hava Deposu Maliyeti Nedir?
Soğuk Odanın yapılması planlanan yerin bölgesel etkenleri, dış ortam sıcaklığı, muhafaza edilecek ürünün cinsi, tonajı ve saklama koşullarının değerlendirilmesi ve projelendirilmesi sonucu bir fiyat’tan söz edebiliriz. Değerlendirme ve projelendirme sonucu planlaması yapılan Soğuk Oda panellerin kalınlığı ve özelliği, soğutma gurubunun kapasitesi ve tesisat mesafesi, zemin izolasyonu, kapı boyutu ve özelliği, vs. gibi unsurlar fiyat açısından değişkenlik göstermektedir.
Bir Soğuk Hava Deposuna ihtiyacınız var ise bize ulaşın.
Biz Umut Teknik Endüstriyel Soğutma Sistemleri olarak en küçük m² den en büyük m² kadar olan tüm projelerde 22 yıllık tecrübeniz, kapsamlı ve deneyimli ekiplerimiz ile keşif, plan, proje, satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile Türkiye genelinde ve Dünyanın birçok ülkesinde itina ve özenle müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Kalite ve özverimiz uzun yıllardır bu sektörde var olmamızı en sağlayan en büyük unsurdur.