Narenciye Soğuk Hava Deposu
Narenciye ürünleri hasat sonrası soğuk zincire tabi tutulması gerekmektedir.
Ülkemizde Portakal, Mandalina, Limon, Greyfurt gibi
ürünlerin %50 kadarı yurt dışına ihracat edilmekte. Diğer kalan kısımda iç
pazarda son kullanıcıya ulaştırılmak üzere toptancı, zincir marketlerde satışa
sunulmaktadır.
Ürün hasat sonrası son kullanıcıya veya meyve suyu gibi üretim tesislere ulaşana kadarki süreçte Narenciye Soğuk Hava Deposunda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu gereklilik ürünün dış yüzey görselini, tazeliğini korur.
Son kullanıcıya ulaştığında ürün dalından taze koparılmış gibi ekonomik değerini kaybetmeden satışı kolaylaştırır ve ekonomik kazanç elde edilir.
Narenciye Soğuk Hava Deposunda muhafaza edilecek ürünlerin saklama koşulu ve saklama süreleri nelerdir?
Portakal 6-8°C arasında 5 ay kadar muhafaza edilebilir.
Mandalina 5-10°C arasında 1,5 ay kadar muhafaza edilebilir.
Limon 14-15°C arasında 5 aya kadar muhafaza edilebilir.
Greyfurt 8-15°C arasında 6 aya kadar muhafaza edilebilir.
Narenciye ürünlerinde Portakal, Mandalina, Greyfurt gibi ürünler saklama süresinde neme ihtiyaç duyarlar. Soğutma sisteminin bir donanımı olan Nem cihazları ile ihtiyaca göre nemlendirme yapılarak ürünün tazeliği canlılığı korunmaktadır.
Umut Teknik Endüstriyel Soğutma Sistemleri olarak en küçük m² den en büyük m² kadar olan tüm projelerde 22 yıllık tecrübeniz ve deneyimli ekiplerimiz ile keşif, proje, satış ve satış sonrası gibi hizmetlerimizde itina ve özenle müşterilerimize hizmet vermekteyiz.
Kalite ve özverimiz uzun yıllardır bu sektörde var olmamızı sağlayan en büyük etkendir.