Soğuk hava deposu endüstriyel soğutma zincirinin bir halkasıdır. Soğuk hava depoları ürünün cinsi, özelliği ve saklanma koşuluna göre -5°C ile +15°C arasında ürünlerin tazeliği ve özelliği bozulmadan saklanması sağlamaktadır.
Elma Soğuk Hava Deposu
Elma Soğuk Hava Deposu:
Ülkemizde yılın her zamanı tüketime uygun olan meyvelerin başında elma gelmektedir.
Narenciye Soğuk Hava Deposu
Ülkemizde Portakal, Mandalina, Limon, Greyfurt gibi ürünlerin %50 kadarı yurt dışına ihracat edilmekte. Diğer kalan kısımda iç pazarda son kullanıcıya ulaştırılmak üzere toptancı, zincir marketlerde satışa sunulmaktadır.
Nar Soğuk Hava Deposu
Ülkemizde ve Dünyada Nar hasat sonrası son kullanıcıya ulaşana kadar soğuk zincire tabi tutulması gerekmektedir.
Yaş Sebze ve Meyve Soğuk Hava Deposu
Gıda ürünlerin en yaygın olan kalemlerinden biride Yaş sebze ve meyve ürünleridir.
Süt ve Süt Ürünleri Soğuk Hava Deposu
Süt birçok gıda sektörünün vazgeçilmez hammaddesidir. Peynir, Kaşar, yoğurt, unlu gıda, pasta, çikolata, vs. gibi ürünler süt ile üretimi yapılıp son kullanıcıya kadar ulaşmaktadır.
Tohum Soğuk Hava Deposu
Çiçek ve diğer benzeri bitki tohumları, gıda tohumlarının bozulma ve çürüme olmadan ekim zamanı gelene kadar uygun koşullarda saklanması gerekmektedir.
Unlu Mamuller Donuk ve Soğuk Oda
Türkiye ve Dünyada son yıllarda günden güne büyüyen ve geniş bir yelpazeye sahip olan gıda sektörünün en önemli kalemlerinden biridir.
Et Tavuk Donuk Oda
Endüstriyel soğutma sistemlerinde kırmızı et ve tavuk ürünlerinde, Donuk Oda saklanma koşulu önemli bir yere sahiptir.
Donuk Odalar
Endüstriyel soğutma zincirinin bir halkası olan Donuk Muhafaza odalarında ürünün saklama süresine, koşul ve çeşitliğine göre değişkenlik gösteren -15°C ile -25°C arasında tazeliğini ve özelliğini koruyarak saklanması sağlamaktadır.
Şok Odası
Şok odası, gıdaların bozulmasını önlemek ve tazeliğini korumak için kullanılan soğuk hava depolama sistemleri olup ürünlerin çekirdek sıcaklığını hızlı bir şekilde düşürerek dondurur.
Balık ve Su Ürünleri Soğuk ve Donuk Oda
Balık tarzı ürünler avlanmadan hemen sonra soğuk zincire tabi tutulması gerekmektedir.
Tıbbi ve Evsel Atık Depoları
Büyüyen ve gelişen dünyada atık en büyük sorunlardan biridir. Bu atıklar imha edilmesi gerekmektedir. Ülkemizde ve dünyada sağlık sektörün atık toplama ve imha süreçleri vardır. Bu süreçler özveri ve titizlikle yürütülmesi gerekmektedir.
Catering Soğuk Hava Deposu
Catering mutfaklarında tüm gıda ürünleri farklı şekillerde işleyerek müşterilerine hizmet vermektedir.
Otel Restorant Soğuk Hava Deposu
Otel, catering ve restoran mutfaklarında tüm gıda ürünleri farklı şekillerde işleyerek müşterilerine hizmet vermektedir.
Patates Soğuk Hava Deposu
Patates tarım ve gıda sektöründe geniş bir alana sahiptir.
Mantar Soğuk Hava Deposu
Kültür mantarı olarak bilinen tür genellikle mantar yetiştirme yöntemlerine göre tasarlanmış oda sıcaklığı 20-24°C de
bulunduğu ortam % 80 ile %90 nem aralığında tutularak yetiştirilmektedir.
Konteyner Soğuk Oda
Genellikle kapalı alanı olmayan veya yeterli yeri olmayan işletmelerin tercih ettiği bir sistemdir.
Medikal Tip Soğuk Oda
Soğuk hava depoları sadece gıda sektöründe değil sağlık sektörünün birçok alanında kullanılmaktadır.
Proses Ortam Soğutma
Proses Ortam Soğutma, ortam sıcaklığında ürünlerin soğuk zincir içinde bozulmadan işlenmesini sağlayarak önemli bir soğutma seçeneği sunar.
Et ve Tavuk Soğuk Oda
Et ve Tavuk ürünlerini ülkemizde ve dünyada en yaygın tüketimi olan gıda ürünlerinin başında gelmektedir.